Výstava "Každý den je dar"
24. dubna 2023 Aktuality

Výstava "Každý den je dar"

Srdečně zveme na vernisáž výstavy "Každý den je dar", která se uskuteční ve čtvrtek 4. 5. 2023 v informačním centru Hradec Králové. 

Výstavu zorganizovala Věra Fina, autorka a zakladatelka pacientské organizace Jelimán z.s., která se zaměřuje na pomoc onkologickým pacientům. Spojila se s výtvarnicí Lucií Šanderovou, jejíž díla budou na výstavě a oslovila o spolupráci i Hospic Anežky České k dokreslení tématu několika fotografiemi pracovnice hospice, Hany Richter.

Věra Fina říká: "Spolupráci na výstavě „každý den je dar“ přinesl sám osud při křtu kalendáře „každý den je dar“ 2023 v živém vysílání v Českém rozhlase Hradec Králové. Zde byl kmotrem křtu kalendáře pan ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové, pan Jiří Kánský, který má velmi blízký vztah k hospicu Anežky České v Červeném Kostelci. Zaměstnankyně hospicu Anežky České byly hosty zmiňovaného křtu. Zrovna tak, jako paní náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch primátorky města Hradec Králové paní Ilona Dvořáková, které patří velké dík. Slovo dalo slovo a myšlenka výstavy s takto smysluplným posláním byla na světě. Někdy je ruka osudu, která vede a proplétá naše životní cesty přímo nevyzpytatelná. Díky ní můžete vidět díla, která šíří NADĚJI."

Výstava bude probíhat od 1. 5. do 31. 5. Záštitu nad ní převzala primátorka města Hradec Králové, Pavlína Špringerová a Pavel Bělobrádek.

Plakát na výstavu Každý den je dar