Charitní pečovatelská služba Hostinné

tel.: 702 589 599; _hyo9~lk68m%C6ek_bphTj

Posláním Charitní pečovatelské služby (CHPS) je poskytování terénních sociálních služeb seniorům, dospělým osobám s kombinovaným, mentálním či tělesným postižením, kteří si z různých důvodů (nemoc, stáří apod.) nemohou vlastními silami zabezpečit úkony péče o vlastní osobu, domácnost, stravování nebo kontakt se společenským prostředím.

Cílem je umožnit našim klientům prožívat stáří aktivně a ve svém přirozeném prostředí, podporovat je co nejdéle v udržení soběstačnosti a sebeobslužnosti (v rámci svých možností) a pomoci jim v zachování či zlepšení kvality života.

Pomocí služeb CHPS bychom rádi pomohli naším uživatelům žít běžným způsobem života dle svých přání a zvyklostí, zapojit se do života okolní společnosti s možností využívat místní veřejné instituce a ukázat, že jsou stále členy společnosti. Každý rok, na základě našich zkušeností a s ohledem na požadavky klientů, vypracováváme roční plán, který by měl vést ke zvýšení kvality našich služeb.

Pečovatelská služba je poskytována:
Po - Pá:
7 - 19
So, Ne, svátky:
7 - 11
16 - 19
Úřední hodiny pro veřejnost:
Po - Pá
7 - 15:30
Osobní návštěvy v kanceláři jsou možné v pracovní dny mezi 8 - 9 hodinou.
  • Poslání a cíle
    • Poslání

Posláním pečovatelské služby je poskytování terénních sociálních služeb seniorům, dospělým osobám s kombinovaným, mentálním či tělesným postižením, které jsou v nepříznivé sociální stiuaci. Z různých důvodů (nemoc, stáří apod.) si nemohou vlastními silami zabezpečit úkony péče o vlastní osobu, domácnost, stravování nebo kontakt se společenským prostředím.

Cíle

Cílem naší služby je umožnit našim uživatelům prožívat stáří aktivně a ve svém přirozeném prostředí, podporovat je v udržení si co nejdéle soběstačnosti a sebeobslužnosti (v rámci svých možností) a pomoci jim v zachování či zlepšení kvality života. Pomocí služeb CHPS bychom rádi pomohli naším uživatelům žít běžným způsobem života dle svých přání a zvyklostí, zapojit se do života okolní společnosti s možností využívat místní veřejné instituce a s ohledem na jejich stav, či možnosti (zdraví, vzdálenost, samota atd.), ukázat, že jsou stále členy společnosti. Každý rok, na základě našich zkušeností a s ohledem na požadavky klientů, vypracováváme roční plán, který by měl vést ke zvýšení kvality našich služeb.

• Komu je péče určena?
    • • seniorům s omezenou soběstačností
      • dospělým osobám s tělesným postižením nebo s kombinovaným postižením

• S čím Vám pomůžeme?
    • Poskytujeme různé úkony:
      • pomoc se zvládáním běžných úkonů (oblékání, pomoc a opora při pohybu)
      • pomoc s osobní hygienou
      • pomoc se zajištěním stravy
      • pomoc při zajištění chodu domácnosti
      • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím
      … detailní soupis činností.
  • Kde péči poskytujeme?
    • CHPS poskytuje terénní služby v domácnostech uživatelů na území města Hostinné a v jeho spádové oblasti (Chotěvice, Ždírnice, Dolní Olešnice, Horní Olešnice, Klášterská Lhota, Prosečné, Rudník) a v domě s pečovatelskou službou v Hostinném (Labská fortna 230).
  • Kolik péče stojí?
    • Jednotlivé úkony Charitní pečovatelské služby jsou účtovány na základě platného ceníku.
  • Službu poskytujeme podle §41, zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách
    Pověření KH kraje k provozování služby (2014)
    Dodatek k pověření (2017)

Adresa:
    Charitní pečovatelská služba Hostinné