Virtuální realita - demence

Č. akreditace: A2019/0774-SP/PC/PP/VP
Termín: 28. 2. 2023
Počet účastníků: max. 15

Unikátní kurz Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR vám s využitím technologie virtuální reality pomůže vidět svět očima člověka s demencí. Na základě vlastního prožitku lépe porozumíte tomu, co zažívá člověk s demencí. Budete tak umět lépe identifikovat jeho potřeby a poskytnout adekvátní podporu v domácím prostředí i v zařízení sociálních služeb.

Osnova:

• Teoretický vhled do problematiky syndromu demence: s ohledem na aktuální informace v České republice, Evropské unii i ve světě  a demence z pohledu dotčené osoby.
    • Jak demence ovlivňuje mozek a osobnost člověka: prostřednictvím instruktážního filmu se zaměříme na jednotlivá postižení mozku způsobující syndrom demence a mající dopad na různé změny osobnosti a chování.
    • Virtuální realita: virtuální realita jako speciální pomůcka zajistí účastníkům prožitek demence, ztrátu některých schopností, dovedností, dezorientaci. Součástí je diskuse nad osobními prožitky,  přínosy pro pečující a další vznikající otázky.
    • Individuální plán podpory osoby s demencí: podpora osoby s demencí prostřednictvím individuálního plánu podpory, pomoci a péče a vhled do potřeb člověka s demencí na základě vlastního prožitku.
    • Odkaz osobního prožitku pro praxi: rekapitulace a doporučení vedoucí k podpoře spolupráce mezi pečovateli v ústavní péči i v domácím prostředí směřující k jistotě a bezpečí osoby s demencí i samotných pečovatelů.

Přihlásit na kurz se můžete ZDE.