Jedny vzpomínky zůstávají tam, kde vznikaly, a jiné si odvážíme s sebou
2. listopadu 2021 Aktuality

Jedny vzpomínky zůstávají tam, kde vznikaly, a jiné si odvážíme s sebou

Podzimní slunečné počasí vylákalo naše seniory do přírody. Celí natěšení nás vyzvali, abychom společně vyjeli na několik krásných míst v našem okolí. Zajeli jsme do Ratibořic, kde se senioři svezli ve vláčku, který nás zavezl ze Zlíče až do Ratibořic, nechybělo ani příjemné posezení v Bakově v hospodě na večeři.

010196_05_058824

Při jiném výletu jsme se pomazlili se zvířátky ve farmě Wenet, kde jsme se pokochali barevnými podzimními květy i spoustou zvířat, jako například pštrosy, lamami a velbloudy, která byla pro naše seniory vzácností a byli nadšeni jejich přátelstvím a nebojácností.

Každý rok jsme společně vyjeli do Polska na ryby, protože letos nám to současná situace nedovolovala, tak jsme zajeli chytat ryby do Jaroměře. Zde nás vítalo nejen krásné prostředí, průzračné jezírko, ale i výborní pstruzi. Každý si zde přišel a své, chutné ryby, obsluha výtečná a vzorové prostředí. Náměstí v Jaroměři je také velice pěkné. Dále nás čekaly lázně Velichovky, kde jsme se společně prošli a někteří zavzpomínali na dřívější léta, kdy právě sem jezdili na nedělní koncerty.

010194_05_058810

Přáním některých seniorů bylo zajet do Radče a pokochat se zde, v místním muzeu Chalupění, vystavenými exponáty. Nově je tam umístěna výstava betlémů, která je krásně originálně uspořádaná, například na saních, na vozech či na schodech. Stojí to opravu za zhlédnutí. Dýchly z toho na nás staré časy.

Poslední velký výlet jsme uspořádali také na žádost našich seniorů cestovatelů a to na Černou horu. Dle sdělení jedné naší klientky: „Stále se z okna dívám na Černou horu a s povzdechem si říkám, že tam se už nikdy nepodívám“ Tak tento sen jsme splnili i ke dni seniorů. Jeli jsme do Jánských Lázní, pak lanovkou na Černou horu, kde jsme se trochu prošli, sluníčko nám dovolilo si sednout na lavičky u lanovky a sledovat krásné výhledy. Protože bylo jasno, tak i zpáteční cesta lanovkou byla zážitkem. Prošli jsme se pak po Jánských Lázní a nesměla chybět ani kávička a ochutnávka lázeňských oplatek. Chutná večeře byla příjemnou tečku za tímto pohodovým dnem. Všichni byli nadšeni, trochu unaveni, ale zážitků byla spousta a máme na co vzpomínat a z čeho dále žít.

Ještě děkujeme MUDr. Ansorgové, která přišla na zahradu pečovatelského domu U Jakuba. Nenavštívila nás sama, ale přivedla si i svého cvičeného pejska, s kterým se naši obyvatelé mohli pomazlit, učesat ho, nakrmit, ale i obdivovat, co všechno tento pejsek umí.

Nejlepšími léky, které našim seniorům podáváme je čas a lidskost.

                                                                                                                                               Lenka Vlčková

010195_05_058817