Národní cena "Pečovatelka roku" putuje i do červenokostelecké charity Zobrazit fotogalerii
12. února 2024 Aktuality

Národní cena "Pečovatelka roku" putuje i do červenokostelecké charity

V Novoměstské radnici v Praze proběhla v úterý 30. 1. 2024 slavnostní událost – udělování Národní ceny Pečovatelka roku 2023. V profesní soutěži zaštítěné první dámou, Evou Pavlovou, a organizované Asociací poskytovatelů sociálních služeb a Diakonií ČCE bylo odbornou porotou oceněno 19 pracovníků v různých kategoriích. Myšlenkou nominací je nejen vyzdvihnout zásluhy nominovaných jednotlivců, ale také poukázat na význam profese práce v sociálních službách a přiblížit tuto důležitou činnost veřejnosti.

Oceněné pracovnice v kategorii "terénní služba"

Je pro nás velkou radostí, že ocenění a vítězství v Národní ceně Pečovatelka roku 2023 v kategorii "terénní služby" putuje k nám do Červeného Kostelce. Za svou obětavou a dlouholetou službu si cenu odnesla Drahuše Řezníčková, která se již 30 let věnuje péči o seniory v Charitní pečovatelské službě Červený Kostelec.

Je to velký dar vykonávat práci, která se mi stala koníčkem,“ říká paní Drahuše, „v Oblastní charitě Červený Kostelec jsem letos oslavila 30 let, práce mě stále baví a naplňuje a rodina mi je velkou oporou. Začátky v charitě nebyly jednoduché, proto si nyní vážím každého zlepšení mé práce. Dříve jsme jezdili za klienty na kole či pěšky, nyní máme nová auta a další nástroje, které nám ulehčují péči. Za tu spoustu dlouhých let jsem navázala krásné vztahy se svými klienty či jejich rodinami, se kterými se scházím až do této doby. Jejich životní příběhy mě inspirují, zajímají a ráda jim naslouchám. To, že se na mě klienti těší, mě povzbuzuje v další mé práci.

Náročnost péče přibližuje vedoucí Charitní pečovatelské služby, Lenka Vlčková: „Práce pečovatelky je velice náročná a vyčerpávající, ale naše Drahuška ji zvládá na jedničku. Pečovatelka je „multifunkční žena“, která musí zvládnout úplně všechno. Musí být na půl lékař, zdravotní sestřička, psycholog, kněz, nákupčí, uklízečka apod. To vše ona zvládá s lehkostí, s elánem a nadšením.

Za Oblastní charitu Červený Kostelec přejeme paní Drahušce, aby ji naplnění, které jí její služba skýtá, neopustilo a vždy našla dostatek sil k tomu věnovat se nejen druhým, ale i sobě. A rádi bychom povzbudili i všechny další pracovníky v sociálních službách, jejichž každodenní péče činí svět krásnějším místem.

Drahuše Řezníčková při slavnostním předávání ceny

Bc. Jan Kordina

public relations
Tel.: 732 402 222 E-mail: 6hEnZ.56LTuy9%~9T-M