Pečovatelkou roku se stala Hana Hrušková Táborská
6. února 2023 Aktuality

Pečovatelkou roku se stala Hana Hrušková Táborská

V 10. ročníků celostátní soutěže vyhlašované Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonií ČCE byla oceněna i pracovnice Oblastní charity Červený Kostelec Hana Hrušková Táborská a to hned ve dvou kategoriích. 

Na Novoměstské radnici v Praze v úterý 31. 10. převzala Hana Hrušková Táborská z rukou prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky Jiřího Horeckého ocenění v kategorii "pracovník v sociálních službách", ale v závěru slavnostního vyhlášení i cenu veřejnosti.

Hana Hrušková Táborská s prezidentem Asociace poskytovatelů sociálních služeb Česká republika

Gratulujeme Hance k jejímu vítězství a děkujeme za její více než sedmnáctiletou službu.

Hana Hrušková Táborská s Alešem Cibulkou a Ilonou Svobodovou

O Hančině působnosti v Charitní pečovatelské službě dále píše její vedoucí, Lenka Vlčková:

"Hana Hrušková Táborská pracuje v Charitní pečovatelské službě v Červeném Kostelci 12 let. Než nastoupila do charity do funkce pracovníka v sociálních službách, více jak 5 let pečovala doma o svého těžce nemocného dědečka. Nikdo jiný z rodiny o něho pečovat nechtěl. Jedině ona se rozhodla, že mu jeho lásku oplatí. Při pečování prožívala i náročné chvíle, ale nikdy toho nelitovala a byla šťastná, že vše dobře zvládla. Právě v těchto obtížných situacích zjistila, jak ji tato práce baví a naplňuje. Proto se rozhodla nastoupit do charity a pomáhat potřebným. Práce se jí stala posláním. Vykonává ji s velkou láskou, obětavostí a laskavostí. Má otevřené srdce a náruč pro každého. Získala si velkou důvěru svých klientů a oni se na ni vždy moc těší. Hanička pečuje o své klienty především v terénu, ale i v pečovatelském domě. Když nějaký klient odchází z pečovatelského domu do domu pro seniory, tak naše Hanička ho ještě navštěvuje i tam, vyrábí svým klientům různé vánoční dárečky, které jim rozdává pod stromečkem. Přemýšlí o nich i doma a snaží se jim zpříjemnit stáří. Je také dobrým vzorem pro svoji osmnáctiletou dceru, která se těší, že bude jako její maminka pomáhat potřebným.

Hana Hrušková Táborská s dalšími oceněnými

Práce pečovatelky je velice náročná a vyčerpávající, ale naše Hanička ji zvládá na jedničku. Pečovatelka je „multifunkční žena“, která musí zvládnout úplně všechno. Musí být napůl lékař, zdravotní sestřička, psycholog, kněz, nákupčí, uklízečka apod. To vše ona zvládá s lehkostí, s elánem a nadšením. Není člověk, který by Haničku neměl rád. Vždyť kdo kolem sebe šíří pohodu, má pochopení pro druhého, nejedená sobecky a dovede druhým naslouchat, je všude oblíben. Život naší Haničky se neskládá jen z velkých činů, ale i z takových maličkostí, jako je upřímný úsměv, přátelské gesto, pohlazení, objetí, laskavost a ohleduplnost. Vším tím je propleten život naší vzorné pečovatelky, která si zaslouží uznání, pochvalu a obdiv."