Hospic Anežky České pořídil nové germicidní lampy
15. ledna 2023 Aktuality

Hospic Anežky České pořídil nové germicidní lampy

Zástupci Nadačního fondu Umění doprovázet  předali Hospici Anežky České finanční dar ve výši 30 000 Kč. Tato finanční podpora byla využita k zakoupení dvou germicidních lamp, které zajišťují účinnou dezinfekci vzduchu.

V nadcházejícím podzimním a zimním období je v provozu hospice zvýšené riziko kontaminací viry a bakteriemi, které pak ohrožují zdraví jak pacientů, tak i ošetřovatelského a zdravotnického personálu. Jako vhodnou prevencí se ukázalo využití tzv. germicidních zářičů, které mají schopnost výrazně eliminovat množství virů, bakterií a dalších škodlivých patogenů v ovzduší.

Snímek obrazovky 2023-01-15 230504

Nadační fond Umění doprovázet byl založen v červenci roku 2006 a v průběhu svého trvání poskytl českým hospicům téměř 5,7 milionů korun. Fond získává finanční prostředky jak pro již fungující hospice, tak pro ty nově vznikající. Kromě finanční a materiální pomoci stávajících a nově vznikajících hospiců provozuje fond také poradenskou linku pro těžce nemocné, jejich rodiny a blízké a půjčovnu kompenzačních pomůcek (více na www.umenidoprovazet.cz). Od roku 2009 je členem Asociace nadačních fondů Fóra dárců, v roce 2012 získal jako jeden z prvních nadačních fondů v ČR „Známku kvality“ udělenou Fórem dárců.

Za dar velmi děkujeme!

Snímek obrazovky 2023-01-15 230443