Výsledky 9. ročníku Běhu pro hospic
20. září 2022 Aktuality

Výsledky 9. ročníku Běhu pro hospic

V pořadí 9. ročník Běhu pro hospic Anežky České v Červeném Kostelci se opět uskutečnil pod hlavičkou běžeckého seriálu Primátor CUP. Letos jsme s velkými obavami vyhlíželi, zda nám bude přát počasí, nebo naše závody proběhnou za ztížených dešťových podmínek.  Ani nepřiznivá předpověď účastníky neodradila, a nakonec všichni doběhli do cíle v relativním suchu.

2022-09-bph3483

Celkem 420 běžců, z toho 92 dětí, protnulo cílovou čáru na vytyčených tratích. Jako obvykle o první místa bojovali sportovci všech věkových kategorií - od těch nejmenších až po účastníky běhu na 10 kilometrů. Vítězem této nejdelší trati se v kategorii mužů stal Kamil Krunka. Z žen doběhla nejrychleji již po několikáté se vítězkou stala Táňa Metelková. Gratulujeme nejen jim, ale i všem vítězům z ostatních běhů. Výsledkovou listinu si můžete prohlédnout na následujícím odkazu:

Výsledková listina Běhu pro hospic 2022 (sportchallenge)

Během závodů nás čekalo i několik výjimek a novinek. Při doběhu nejmenších sportovců se na třetím místě umístili hned dva závodníci. Oběma sourozencům gratulujeme a věříme, že z medailí mají radost.

a1375304-de02-44ae-8769-a0a13e729e6c2022_09_bph3389

Novinkou, která nás velmi potěšila, byla běžecká výzva, kterou mezi sebou uspořádaly farnosti Josefov a Dvůr Králové nad Labem. Zástupci obou farností mezi sebou vyhlásili soutěž o co největší počet uběhnutých kilometrů. Vítězem se stala farnost Josefov, kte si tak odnesla vlastní putovní pohár.

2022-09-bph3504

Hostem a startérem všech rozběhů letošního ročníku byla Šárka Kašpárková. Rádi bychom jí poděkovali, že zaštítila svým jménem letošní závod, po celý den nás provázela a věnovala svůj čas všem fanouškům. Doufáme, že tipy na výlet do okolí byly využity.

2022_09_bph33702022-09-bph3603

Výtěžek z 9. ročníku Běhu pro hospic Anežky České, který předběžně činí 85 000 Kč, je určen na stavební úpravy spojené s energetickými úsporami na budově hospice. Děkujeme všem závodníkům za jejich účast a budeme se těšit na jubilejní 10. závod, který proběhne 16. 9. 2023.

2022-09-bph34962022-09-bph3598

Odkaz na fotogalerii závodů zde.

Běhu zdar!

2022-09-bph3469_cropped