Denní stacionář v Červeném Kostelci má nového pomocníka
21. dubna 2023 Aktuality

Denní stacionář v Červeném Kostelci má nového pomocníka

Sociální zařízení denní stacionář je ambulantní sociální službou, kde naši klienti tráví čas v pracovní dny od 8:00 do 15:00 hodin. Do našeho stacionáře se můžou dopravit sami, v doprovodu osoby blízké nebo jim dopravu zprostředkujeme prostřednictvím zaměstnanců stacionáře.

Přebírání schodolezu

V minulosti se nám stávalo, že zájemci nemohli naši službu využívat z důvodu fyzické indispozice. Osoba upoutaná na invalidní vozík často nebyla schopna překonat schodiště v místě bydliště. A právě pro takové osoby byl do našeho denního stacionáře zakoupen tzv. „schodolez“. Jedná se o mobilní zařízení, které přivezeme ke klientovi a pomocí tohoto zařízení zajistíme překonání různých typů schodů. Od rovných schodů, přes schody s podestou, až po točité schody. Díky tomuto pomocníkovi můžeme zpřístupnit naši službu většímu okruhu lidí. Na to, jak tento pomocník funguje se můžete podívat na webových stránkách Oblastní charity Červený Kostelec v části denní stacionář, kde je krátké video. Tento „schodolez“ byl zakoupen za laskavého finančního přispění Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové z programu Senior. Jsme opravdu rádi, že můžeme našim klientům zajistit pro ně zdánlivě nerealizovatelné zážitky mimo prostor jejich domovů.

Trénování se zátěží