Příspěvkem pomůžete v soutěži o podporu ČSOB
21. prosince 2021 Aktuality

Příspěvkem pomůžete v soutěži o podporu ČSOB

Sbírka "ČSOB pomáhá regionům" pomáhá dobročinným projektům v každém kraji ČR. Mezi čtyři projekty bude na základě podpory veřejnosti rozdělena finanční částka 150 000 Kč. Podpořte prosím náš projekt na výstavbu zázemí pro mobilní hospic a další zdravotnické služby.

Podpořit projekt Oblastní charity Červený Kostelec

O projektu

Hospic Anežky České od svého založení plnil svou roli jako zdravotnické a zároveň modelové zařízení. Vedle lůžkového hospice byl v r. 2010 založen Mobilní hospic a Ambulance paliativní péče. Jednotlivé služby vzájemně spolupracují a poskytují komplexní služby. Rozvoj služeb nese i zvyšující se počet klientů. Od r. 2013 proto vznikaly plány, jak zajistit službám adekvátní zázemí.

Vhodné okolnosti nastaly v r. 2018, kdy díky dotaci EU započalo budování Centra denních a terénních služeb sv. P. Pia. Nyní je hrubá stavba hotova a v interiérech probíhají dokončovací práce. Postupně se začíná realizovat vybavení potřebným nábytkem a probíhají výběrová řízení na nákup zdravotnického vybavení. Na vybavení centra sháníme potřebné finanční prostředky. Centrum plánujeme otevřít na konci r. 2021.

Rekonstrukce stavby pokračuje od roku 2020